حب ماله حدود
عدد الرسائل : 7 العمر : 37 البلد : السعوديه _ الرياض تاريخ التسجيل : 14/02/2011
| موضوع: اكله سعوديه (المندي) الخميس مارس 10, 2011 5:34 am | |
| اليوم جايبتكم طبخ سعودية اسمها( المندي) اصل الطبخة بتعمل بالارض ويكون فيها برميل كبير ووسطيها بيكون حطب او فحمويشعلو النار فيه وبينطبخ الرز واللحمه في وسطيها بعد ما يخلص بيغطو عليها كويس لحد ما يستوي بس انا حسهلها ليكم وتقدرو تعملوها في المطبخ عادي زي أي طبخه ........
بسم الله الرحمن الرحيم المقادير ........ بصلتين وسط مفرومه جزر مفروم رز مغسول كويس ومنقوع نص ساعه منكهات (حبات هيل وحبات قرنفل وحبات كزبره و ملح وورق غار ) ولحمه طازه متقطعه بحجم متوسط تتبيله اللحمه( قليل من الملح وزعفران مطحون او كركم وثوم مفرومه ناعم) الطريقه............. اول حاجه نعملها نحمر البصل لحد ما يتغير لونو ونضيف ليه الميه مع اضافه اللحمه بعد غسلها كويس ونحط المنكهات ونسيبها لحد ما تستوي اللحمه بعد ما تستوي اللحمه نخرجها ونحط التتبيله اللي قلنا عليها وندخلها الفرن لحد ما تتحمر كويس بعد كده نحط الرز المنقوع لمرقت اللحمه اذا كان ميت اللحمه ما غطت الرز نضيف ليها ميه لحد ما تشوفي انها خلاص اتغطت وونذوق اذا ناقصها ملح ونحط قرنين فلفل اخضر ونسيبها لحد ما ينشف الميه من الرز ونحط فوقها الجزر المبشور ونغطيها ونسيبها على نار هادئه هيا عاوزلها ساعه لساعه ونص لحد ما يستوي بعد ما نخلص نجيب صحن التقديم ونغرف الرز ونحط اللحمه المتحمره فوقها والتزيين على حسب ست البيت
(ملاحظه )لايضافه طعم المندي ليه نجيب كبايه ونحط فيها شويت زيت ونكون محضرين فحم صغير مولع بيكون الكبايه في نص القدر ونحط بسرعه الفحم في الكبايه وتغطي عليها تلاحظي دخان بيطلع كتير ده عادي سيبيه لحد ما يخلص بعد كده شيليه
اتمنى يعجبكم لانها طبخه من بيتي للمنتدى واعضاء المنتدى
والف عافيه على قلبكمادخلى وشوفى الرابط http://www.7ammil.com/index.php/files/guest/IMG-20110308-00006jpg | |
|
Admin Admin
عدد الرسائل : 764 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 02/05/2008
| موضوع: رد: اكله سعوديه (المندي) الجمعة مارس 18, 2011 6:03 pm | |
| بجد روعه واتمنى نشوف المزيد ومزيد من النجاح يا حب روعه الروعه | |
|