نـــور طرب
اكله سعوديه (المندي) 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اكله سعوديه (المندي) 829894
ادارة المنتدي اكله سعوديه (المندي) 103798
نـــور طرب
اكله سعوديه (المندي) 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اكله سعوديه (المندي) 829894
ادارة المنتدي اكله سعوديه (المندي) 103798
نـــور طرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نـــور طرب



 
الرئيسيةالبوابة*أحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكله سعوديه (المندي)

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حب ماله حدود

حب ماله حدود


انثى
عدد الرسائل : 7
العمر : 37
البلد : السعوديه _ الرياض
تاريخ التسجيل : 14/02/2011

اكله سعوديه (المندي) Empty
مُساهمةموضوع: اكله سعوديه (المندي)   اكله سعوديه (المندي) Icon_minitime1الخميس مارس 10, 2011 5:34 am

اليوم جايبتكم طبخ سعودية اسمها( المندي)
اصل الطبخة بتعمل بالارض ويكون فيها برميل كبير ووسطيها بيكون حطب او فحمويشعلو النار فيه وبينطبخ الرز واللحمه في وسطيها بعد ما يخلص بيغطو عليها كويس لحد ما يستوي بس انا حسهلها ليكم وتقدرو تعملوها في المطبخ عادي زي أي طبخه ........

بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير ........
بصلتين وسط مفرومه
جزر مفروم
رز مغسول كويس ومنقوع نص ساعه
منكهات (حبات هيل وحبات قرنفل وحبات كزبره و ملح وورق غار )
ولحمه طازه متقطعه بحجم متوسط
تتبيله اللحمه( قليل من الملح وزعفران مطحون او كركم وثوم مفرومه ناعم)
الطريقه.............
اول حاجه نعملها نحمر البصل لحد ما يتغير لونو ونضيف ليه الميه مع اضافه اللحمه بعد غسلها كويس ونحط المنكهات ونسيبها لحد ما تستوي اللحمه بعد ما تستوي اللحمه نخرجها ونحط التتبيله اللي قلنا عليها وندخلها الفرن لحد ما تتحمر كويس
بعد كده نحط الرز المنقوع لمرقت اللحمه اذا كان ميت اللحمه ما غطت الرز نضيف ليها ميه لحد ما تشوفي انها خلاص اتغطت وونذوق اذا ناقصها ملح ونحط قرنين فلفل اخضر ونسيبها لحد ما ينشف الميه من الرز ونحط فوقها الجزر المبشور ونغطيها ونسيبها على نار هادئه هيا عاوزلها ساعه لساعه ونص لحد ما يستوي بعد ما
نخلص نجيب صحن التقديم ونغرف الرز ونحط اللحمه المتحمره فوقها والتزيين على حسب ست البيت

(ملاحظه )لايضافه طعم المندي ليه نجيب كبايه ونحط فيها شويت زيت ونكون محضرين فحم صغير مولع بيكون الكبايه في نص القدر ونحط بسرعه الفحم في الكبايه وتغطي عليها تلاحظي دخان بيطلع كتير ده عادي سيبيه لحد ما يخلص بعد كده شيليه

اتمنى يعجبكم لانها طبخه من بيتي للمنتدى واعضاء المنتدى

والف عافيه على قلبكم



ادخلى وشوفى الرابط
http://www.7ammil.com/index.php/files/guest/IMG-20110308-00006jpg
اكله سعوديه (المندي) 695748
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
Admin
Admin
Admin


ذكر
عدد الرسائل : 764
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 02/05/2008

اكله سعوديه (المندي) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكله سعوديه (المندي)   اكله سعوديه (المندي) Icon_minitime1الجمعة مارس 18, 2011 6:03 pm

بجد روعه واتمنى نشوف المزيد
ومزيد من النجاح يا حب
روعه الروعه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nourtarab.hooxs.com
 
اكله سعوديه (المندي)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نـــور طرب :: منتدى المرأة :: مطبخ نـــور طرب-
انتقل الى: